Radionica: „Izazovi adolescencije“

Radionica: „Izazovi adolescencije“

Adolescencija je jedan od najzahtjevnijih perioda u životu čovjeka. Zahtjevnost adolescencije ogleda se u nizu pitanja na koje adolescenti trebaju dobiti odgovore, tko sam, što želim u životu, pitanja seksualnosti, religijske pripadnosti, pitanje tko su autoriteti itd.

Ovaj period osim za adolescente je vrlo zahtjevan za roditelje, profesore, odgajatelje. U ovoj radionici sudionicima će se ponuditi teorijske informacije adolescencije, psihološke  potrebe adolescenata, mogući efikasniji odgojni postupci koji bi rezultirali boljim odnosima sa roditeljima i profesorima. Posebno ćemo se osvrnuti na primjere iz prakse.

Tijekom radionice sudionici će biti upoznati sa:

–          Psihološkim karakteristikama adolescentskog razvojnog perioda

–          Psihološkim potrebama odraslih i adolescenata te važnosti njihovog prepoznavanja i razumijevanja za  kvalitetniji odnos

–          Osnovnim razlozima za nerazumijevanje roditelja/profesora i adolescenata

–          Karakteristikama kvalitetnog odnosa roditelj/profesor i adolescent

–          Primjerima iz prakse.

Radionica će se organizirati po principu predavanja, kratkih individualnih zadataka za sudionike, te diskusije, u trajanju od dva sata.

U subotu 21. svibnja 2022. s početkom u 10h preko platforme Google meet radionicu će održati mr.sc. Nermina Vehabović-Rudež psiholog i realitetni psihoterapeut angažirana u Centru za mentalno zdravlje Visoko i Savjetovalištu „Vehabović-Rudež“, te doktorandica studija psihologije na Sveučilištu Hercegovina.

Obavezna je prijava na e-mail adresu: cieri@hercegovina.edu.ba najkasnije do 19. svibnja 2022.godine. Kotizacija za sudjelovanje u  iznosu od 25km omogućuje i potvrdnicu o sudjelovanju.

Radujemo se susretu!

Odgovori