ZNANSTVENI KOLOKVIJ

ZNANSTVENI KOLOKVIJ

Znanstveni kolokvij OČIMA DJETETA – ODGOJ I OBRAZOVANJE ZA ODRŽIVI RAZVOJ  već četvrtu godinu zaredom  organizira Sveučilište Hercegovina, Mostar, Bosna i Hercegovina. Cilj Znanstvenog kolokvija je prezentiranje dosadašnjih iskustava stručnjaka i znanstvenih radnika, efikasna rješenja, pogledi i pristupi u vezi s temom skupa, kao i rezultati istraživanja čija praktična upotreba može unaprijediti funkcionalnosti odgoja i obrazovanja za održivi razvoj.

U skladu s cjelokupnom situacijom koja je zadesila cijeli svijet oko COVID-19 ovogodišnji Znanstveni kolokvij OČIMA DJETETA -ODGOJ I OBRAZOVANJE ZA ODRŽIVI RAZVOJ je održan na drugačiji način nego ranijih godina. Naime, kolokvij je održan po prvi put online i trajao je 2 dana gdje je sudjelovalo 25 sudionika iz zemalja iz okruženja (BiH, RH, Srbija). Pozvani predavači kao i sudionici su navedenoj temi pristupili s različitim perspektivama (odgojno-pedagoška, socijalna, pravna, etička, psihološka, edukacijsko-rehabilitacijska).

Pozvani predavači na Znanstvenom kolokviju su:

dr. sc. Milica Andevski, redovna profesorica Univerzitet u Novom Sadu

dr. sc. Dunja Anđić, izvanredna profesorica, Sveučilište u Rijeci

dr. sc. Vesna Kostović-Vranješ, izvanredna profesorica, Sveučilište u Splitu

ddr. sc. Milenko Kundačina, profesor emeritus Sveučilište Hercegovina, Mostar

Znanstveni kolokvij je održan na visokoj znanstvenoj i organizacijskoj razini.

Tema Znanstvenog kolokvija je obrađena s razlicitih aspekata što čini veliki doprinos kako samoj znanosti tako i području održivog razvoja u današnjem svijetu.

Organizacijski odbor Znanstvenog kolokvija

ZNANSTVENI KOLOKVIJ OČIMA DJETETA