WEBINAR – 23.1.2021. u 9 sati

WEBINAR – 23.1.2021. u 9 sati

Najavljujemo niz aktivnosti kojima će se Sveučilište Hercegovina uključiti u podizanje stručnih kompetencija svih odgajatelja, učitelja, nastavnika, profesora, pedagoga, psihologa, defektologa, ravnatelja i drugih stručnih suradnika u predškolskim i školskim ustanovama na području Hercegovine. Prva takva aktivnost bit će webinar povodom Međunarodnog dana odgoja i obrazovanja – 24. siječnja – koji se obilježava od 2019. godine, na temelju odluke Glavne skupštine Ujedinjenih naroda.

Ovogodišnje središnje obilježavanje Međunarodnog dana obrazovanja UNESCO obilježava Međunarodnim danom pod nazivom „Oporavak i revitalizacija obrazovanja za generaciju COVID-19“, u suradnji s UNESCO-vim uredom u New Yorku, UNHQ, Globalnim partnerstvom za obrazovanje i Centrom za interdisciplinarne studije (CRI), uz sudjelovanje partnera iz Globalne koalicije za obrazovanje. Naglasak će biti na tri ključna segmenta: heroji učenja, inovacije i način financiranja.

Kako bismo se pridružili obilježavanju međunarodnog dana obrazovanja, Centar za istraživanja, edukaciju, razvoj i izobrazbu (CIERI) Sveučilišta Hercegovina organizira webinar u subotu 23. siječnja 2021., s početkom u 9 sati, posvećen teškoćama i izazovima učenja na koji se mogu prijaviti svi odgajatelji, učitelji, nastavnici, profesori, pedagozi, ravnatelji i ostali pedagoški radnici u svim predškolskim i školskim ustanovama, a uvodničari predavači bit će dvije psihologinje, prof. dr. Jasna Bogdanović Čurić i doc. dr. Irma Džambo, te voditelj Ureda za organizaciju i osiguranje kvalitete na Sveučilištu Hercegovina, mr. sc. Marko-Antonio Brkić.

Sudjelovanje na webinaru je slobodno, a za prijavu dovoljno je poslati e-mail na adresu: cieri@hercegovina.edu.ba. Link za sudjelovanje će biti dostavljen na e-mail adrese sat vremena prije početka webinara.