SVEUČILIŠTE HERCEGOVINA U NOVOM PROGRAMU RAZMJENE

Šest visokoškolskih i stručnih ustanova iz četiri države započelo je projekat razmjene studenata, nastavnog i administrativnog osoblja u okviru programa Erasmus +, s ciljem razmjene znanja, jačanja institucionalnih kapaciteta i studentske mobilnosti.

Na prvom radnom sastanku u Vukovaru sudjelovali su predstavnici Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ iz Vukovara, Republika Hrvatska,  Univerziteta Privredna akademija iz Novog Sada, Visoke škole modernog biznisa iz Beogradu, Instituta za javne poslove iz Gruzije, te Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“ iz Viteza i Sveučilišta Hercegovina.

Domaćin skupa, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara dr. Željko Sudarić izjavio je da projektna suradnja treba udariti temelje dugoročne suradnje na brojnim društvenim područjima, prije svega u tri susjedne zemlje. „Svatko od nas ima specifično iskustvo koje može biti korisno onom drugom. Razmjena i prenošenja znanja je bit razvoja društva“, kazao je Sudarić

Dekan Fakulteta društvenih znanosti dr. Milenka Brkića Sveučilišta Hercegovina, dr. Radenko Udovičić, rekao je da pored velikog iskustva koje se ovim putem pruža studentima, projekt će unaprijediti i sustavno i kvalitativno rad fakulteta. „Strategijski ciljevi su nam podizanje kvalitete nastave i jačanje prakse i internacionalizacija, a posebno pokretanje studija na engleskom jeziku. I ovaj projekt će nam sigurno pomoći u tome“, rekao je Udovičić.

Sveučilište Hercegovina će početkom studenog raspisati interni natječaj za prijave za proces razmjene, a već u prosincu će put Vukovara krenuti prvi odabrani kadidati.