POČELA NOVA AKADEMSKA GODINA PRIJEMOM NOVOUPISANIH STUDENATA NA FDZMB

Na Fakultetu društvenih znanosti dr. Milenka Brkića Sveučilišta Hercegovina održan je prijem novoupisanih studenata što je označilo i početak nove akademske godine. Doc.dr. Radenko Udovičić, dekan Fakulteta društvenih znanosti dr. Milenka Brkića uputio je pozdrav novim studentima sva tri ciklusa studija na ovom fakultetu. Dekan Udovičić je potaknuo studente da studiraju imajući u vidu vlastite ambicije i ciljeve, ali da ne zanemare vlastite potencijale koje trebaju uskladiti s potrebama i racionalnim očekivanjima društva koje se razvija. „Pored studentskih programskih obaveza, znanje morate dopunjavati dodatnim društvenim angažmanom, kulturom i medijima. Koliko god kvalitetan bio fakultet, bez razumijevanja i znanstvenog i društvenog konteksta nećete biti konkurentni na tržištu“, naglasio je Udovičić.

Voditelj Ureda za znanost, razvoj i istraživanje Marko Antonio Brkić pozvao je studente na punu interakciju u procesu nastave. „U cilju ostvarivanja dobijanja znanja, ne trebamo se ustručavati. Nikoga ne možete probuditi e-mailom, a kada ste u prilici, ni osobno razgovarati i tražiti savjete. Cilj je i vama i nama do ostvarite ishode učenja“, rekao je Brkić. Novi studenti su upoznati sa strukturom Sveučilšta i Fakulteta, predstavljeno im je osoblje iz Tajništva i Studentske službe, i u prvom tjednu listopada započinju s nastavom i konzultacijama na jedanaest studijskih programa koji se izvode na Fakultetu.

Dr. Udovičić preuzeo je dužnost dekana 1. listopada ove godine, nakon što je potvrđen na Senatu Sveučilišta, naslijedivši ma toj poziciji prof. dr. Antoniju Krtalić koja je u prethodnom mandatu ovu dužnost obavljala vrlo uspješno.