Održavanje međunarodnog dana Odgoja i obrazovanja

POZIV MEDIJIMA

Od prošle godine, na temelju dokumenta usvojenog na sjednici Glavne skupštine Ujedinjenih naroda, 24. siječnja u cijelom se svijetu obilježava kao službeni Međunarodni dan odgoja i obrazovanja. Tim povodom ove godine u Parizu, u sjedištu UNESCO-a, bit će održan poseban program obilježavanja ovog značajnog dana posvećen ulozi odgoja i obrazovanja u  pitanjima razvoja populacije, planeta Zemlje, prosperiteta i mira.

S namjerom da se i u Bosni i Hercegovini obilježi ovaj značajan dan, Sveučilište Hercegovina, povodom Međunarodnog dana odgoja i obrazovanja, najavljuje održavanje Okruglog stola pod nazivom “(Ne)Održivost odgojno-obrazovnog sustava u BiH” će biti održan u petak, 31. siječnja 2020. s početkom u 17 sati, u Hotelu Mostar, u Mostaru.

Panelisti koji su predviđeni za raspravu u radu okruglog stola su:

Prof. dr. sc. Enver Halilović, ravnatelj Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete u BiH

Prof. dr. sc. Mirko Puljić, predsjednik Asocijacije rektora privatnih sveučilišta/univerziteta u BiH i rektor Sveučilišta/Univerziteta “Vitez”

Prof. dr. sc. Nenad Veličković, izvanredni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu,  književnik i glavni urednik časopisa Školegijum

Dr. sc. Enisa Gološ, v.d. direktora Pedagoškog zavoda Mostar

Mr. sc. Marko-Antonio Brkić, roditelj

Pozivamo sve medije da obilježe ovaj značajan međunarodni dan, te da prate i izvijeste javnost o radu ovog značajnog okruglog stola, a sve dodatne informacije možete dobiti na e-mail adresu: aleksandra@hercegovina.edu.ba ili na broj telefona 063 / 796 344.

POZIV

S poštovanjem