Gostovanje dekana Radića u političkom magazinu “Argumenti”

Dana 6. ožujka 2018. godine dr.sc. Gordan Radić, dekan Fakulteta Međunarodnih odnosa i diplomacije Sveučilišta Hercegovina sudjelovao je u političkom magazinu “Argumenti” koji se emitira na NAŠA TV.

Urednik i voditelj Milan Šutalo pored dekana Radića ugostio je dr.sc. Dražena Barbarića sa studija Politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, gospođu Dubravku Šuicu, hrvatsku eurozastupnicu u Europskom parlamentu i novinara HINE gospodina Peju Gašparevića.

Tema magazina bio je susret Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarević, predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i članova tročlanog Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr.sc. Dragana Čovića, gospodina Mladena Ivanića i gospodina Bakira Izetbegovića, koji je istoga dana održan u Mostaru.

Pored ovog sastanka u emisiji su razmatrane teme međusobnih odnosa triju država (Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije) te gorući problem za Hrvate u Bosni i Hercegovini, izmjena za Hrvate nepravednog i neprihvatljivog Izbornog zakona, osobito u pogledu odabira predstavnika u Dom naroda, što su i u prošlotjednim izjavama istakli mnogi zvaničnici Eurpske unije među kojima i povjerenik Johanes Hahn.

Vrlo zanimljivo izlaganje našeg dekana i ostalih sudionika emisije možete pogledati na sljedećem linku:

http://nasatv.ba/emisija/argumenti/