U subotu, 13. rujna 2014. godine, u prostorijama Fakulteta društvenih znanosti dr. Milenka Brkića, održana je osnivačka skupština ALUMNI organizacije FDZMB.

Na osnivačkoj skupštini okupili su se prvostupnici i magistri struke, koji su svoj studij završili na ovom Fakultetu i potpisali pristupnicu organizaciji. Za prvu predsjednicu organizacije izabrana je Kristina Grbavac iz Ljubuškog, za dopredsjednika Miroslav Vračević iz Mostara, a tajnica organizacije je Ivona Rašić iz Ljubuškog. Članovi Vijeća organizacije su još i Denis Dugandžić iz Čapljine, Kristina Žulj iz Posušja i Ivana Pavlović iz Ljubuškog.

U ime Fakulteta potporu osnivanju studentske organizacija dao je i prodekan za suradnju, dr. sc. Anton Celin, a Organizator poslovanja, razvoja, istraživanja i znanosti FDZMB Marko-Antonio Brkić najavio je punu potporu nastojanjima studenata u ostvarivanju njihovih ciljeva: “ALUMNI organizacija FDZMB bit će snažan partner vodstvu Fakulteta u promicanju njegova rada i u jačanju društvenog angažmana svih onih koji Sveučilište Hercegovina i FDZMB osjećaju svojom Alma mater”.
alumni710x300