DEKAN FMOD SUDJELOVAO NA MEĐUNARODNOJ ZNANSTVENOJ KONFERENCIJI-PILC 2019

Dekan Fakulteta međunarodnih odnosa i diplomacije Sveučilišta Hercegovina dr.sc. Gordan Radić, izvanredni profesor nazočio je kao sudionik i panelista 8. Međunarodne znanstveno-stručne konferencije pod nazivom „PAR International Leadership Conference“,  koja se održavala 29. i 30. ožujka 2019. godine u čuvenom Opatijskom hotelu Milenij.

Na izuzetno dobro organiziranoj i posjećenoj znanstvenoj konferenciji dekan Radić bio panelista na temu: „Obrazovni djelatnici kao poslovni anđeli“. Supanelisti na ovoj temi bili su ugledni profesori Anita Zovko s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Snežana Bilić s International Balkana University iz Skopja i Sven Maričić sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, koji je ovogodišnji dobitnik Državne nagrade za znanost u Republici Hrvatskoj.

Ostali koji su sudjelovali na konferenciji u ulozi moderatora i panelista bili su: Edi Prodan iz riječkog Novog Lista, Helena Matuša iz Zagorske razvojne agencije, Josipa Majić predstavnica ID Guardiana, Stevica Kuharski predstavnik Locodelsa, Marta-Patricia Aparicio iz Keymon Ventures grupacije, Vlatka Mlakar predstavnica Krapinsko-zagorske županije, Andrej Marušić iz Ustanove za obrazovanje odraslih Dante, Renata Brkić iz Croatia World Business Angels Investment Forum, Vedrana Jelušić Kašić iz Delloite savjetodavne usluge, Marta Turk iz Zajednice poduzetnika Slovenije, Ana Gruden iz časopisa Zaposlena, Bernard Vukelić s Veleučilišta u Rijeci, Juraj Bukša predstavnik ACI d.d., Biljana Cerin iz Ostendo Consaltinga, Tomislav Cerovec s Hrvatske radio televizije i Valentina Đurek predstavnica grada Zaboka.

Važnost ove Međunarodne znanstveno-stručne konferencije „PILC“ za naše Sveučilište se ogleda u jačanju međunarodne suradnje kojoj Sveučilište Hercegovina teži, a prema aktualnoj situaciji, aktivnosti dekana Radića i kolega sa Sveučilišta su na ovom području iz dana u dan sve intenzivnije.