27 lip.

POZIV NA ZNANSTVENI KOLOKVIJ S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM – OČIMA DJETETA

Sveučilište Hercegovina organizira znanstveni kolokvij s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom OČIMA DJETETA, koji se bavi položajem djetata u (post)tranzicijskome društvu na Jugoistoku Europe. Na ovoj stranici možete preuzeti poziv za sudjelovanje na ovom skupu, kao i obrazac prijave na znanstveni kolokvij.

Fokus znanstvenog kolokvija, koji će u organizaciji Sveučilišta Hercegovina biti održan 23. i 24. rujna 2017. godine u Bijakovićima-Međugorju, je na pristupima istraživanju i rezultatima koji se bave temom koja je u skoro svim društvima na Jugoistoku Europe u velikoj mjeri zanemarena, a to je položaj djeteta, promatran iz različitih perpsektiva. Svoje radove izlagat će pedagozi, psiholozi, defektolozi, metodolozi, pravnici, filozofi, teoretičari društvenog razvoja, liječnici, sociolozi i brojni drugi koji se bave ovim pitanjem.

Među uvodnim predavačima na znanstvenom kolokviju su neka od najuglednijih imena u svojim područjima, dr. Maja Ljubetić sa Sveučilišta u Splitu, dr. Nenad Glumbić s Univerziteta u Beogradu, dr. Neven Hrvatić sa Sveučilišta u Zagrebu te dr. Đorđe Čekrlija s Univerziteta u Banjoj Luci.

Ovaj znanstveni kolokvij zamišljen je kao mjesto okupljanja znanstvenika i stručnjaka čiji će rad i rezultati pridonijeti razvoju teorija vezanih za položaj djeteta u (post)tranzicijskim društvima i njihovu primjenu u praksi, iz različitih perspektiva.

Uz znanstveni dio kolokvija, bit će održane i tri interaktivne radionice/predavanja, potpuno besplatne za sve zainteresirane koji se na vrijeme prijave – prva je osmišljena za roditelje, posebno za roditelje djece s posebnim potrebama, druga je osmišljena za odgajatelje, učitelje i nastavnike, a treća za znanstvene istraživače – praktična radionica o metodološkim dvojbama u pristupima istraživanju djece.

Pozivamo Vas, ukoliko imate interesa, da se odmah prijavite na znanstveni kolokvij, a jednako tako, molimo Vas da ovaj poziv proslijedite svima za koje procijenite da bi mogli biti zainteresirani. Za sve dodatne informacije, slobodno se obratite na: znanstveni.skup@hercegovina.edu.ba.

S poštovanjem,

Organizacijski odbor Znanstvenog kolokvija s međunarodnim sudjelovanjem OČIMA DJETETA

 

POZIV – Znanstveni kolokvij s međunarodnim sudjelovanjem Očima djeteta, Sveučilište Hercegovina

Prijavni obrazac

CALL – International Scientific Colloquium, Through Eyes of A Child, Herzegovina University 

Application form